top of page

Retro Giyim Tarzı ile Dolabınızı Çeşitlendirin

Güncelleme tarihi: 17 Kas 2021


Moda sıklıkla kendini yenileyen kavramlardan biridir. Moda akımları zamanın getirdiği koşullara uyum sağlar ve anın beğenilerini dile getirmek için kullanılır. Bu sebepten birçok moda akımı sınırlı bir süre için popüler olabilir. Bazı trendler popülerliğini kaybettiğinde yok olur, bazıları ise gelecekte tekrar gündeme gelir. Retro, kelime anlamı itibariyle geride kalan anlamına gelir. Retro giyim tarzı, daha önce moda olan renk, kıyafet ve stillerin yeni kıyafetler tasarlanarak bir daha moda haline gelmesidir. Net bir süre olmamakla birlikte, bir giyim ürününün retro giyim tarzını yansıtabilmesi için en az yirmi yıl öncesinden tasarlanması gerekir. Örneğin; 1970’lerde en popüler giyim parçalarından biri olan İspanyol paça pantolon günümüzde farklı varyasyonlarıyla birlikte tekrardan moda olmuştur. Bu yanıyla moda için kendini yeniledikçe tekrar eder denebilir. Ayrıca, yine benzer yıllarda moda olan pastel renkler günümüzde popülerliğini sürdürür.



Retro ve Vintage Arasındaki Fark Nedir? Bazı giyim tarzları benzerlikleri yüzünden birbiri ile karıştırılabilir. Retro ve vintage bu benzer giyim tarzlarındandır. Retro giyim tarzı, geçmişte kalmış stillerin ve moda akımlarının güncel kıyafet ya da aksesuarlara uyumlu bir şekilde tasarlanmasıdır. Retro giyim tarzı ile ortaya eski tarza ait yeni ürünler çıkar. Vintage kıyafetlerde de tarz geçmişe dayalıdır ancak yeni bir tasarım söz konusu değildir. Vintage kıyafetlerde kıyafetin moda olduğu dönemden kalma olması ve eski haliyle kullanılması stilin gerektirdiklerindendir. Bu durum bazı dezavantajları da beraberinde getirir. Örneğin; retro giyim tarzına sahip ürünlere ulaşmak kolayken vintage kıyafetlere ulaşmak daha zordur. Ayrıca, vintage kıyafetler çoğunlukla ikinci el olarak satılır. Bu durum kıyafetin biricikliğini artırsa da kullanım farklılıklarından kaynaklı olarak ortaya çıkan problemler olabilir. Örneğin; hijyen konusunda sıkıntı yaşanabilir. Retro kıyafetler yeniden üretildiklerinden dolayı yeni ve temizdir.


Aksesuarla Retro Şıklığını Yakalayın Tarz birçok uç noktayı barındırdığından retro kıyafetler ile dilediğiniz kadar gösterişli veya gösterişsiz olabilirsiniz. Retro kıyafetleri modern aksesuarlarla kombinleyerek farklı zaman dilimlerini tek kombinde birleştirebilirsiniz. Retro giyim tarzı çeşitli renk, desen ve kesimlerle yaratıcı kombinler oluşturmanıza imkan sağlar. Geniş çerçeveli bir gözlük ya da büyük bir küpe ile hızlıca retro havası yakalayabilirsiniz.

Sizler için retro tarzından örnek görseller ;
















51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page